Sterrenkijkdagen

03/03/2017 - 19:00
03/03/2017 - 23:00

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert in 2017 opnieuw twee sterrenkijkdagen, en die vinden plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart. Volkssterrenwacht MIRA werkt uiteraard graag mee aan dit prachtige initiatief, samen met de collega's van de andere Vlaamse Volkssterrenwachten en met de talrijke amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

Tijdens die beide dagen kan men van 19 tot 23 uur doorlopend op Volkssterrenwacht MIRA terecht om waarnemingen te verrichten. Zijn present: een wassend sikkeltje van de Maan, de planeten Venus en Mars aan het begin van de avond en planeet Jupiter vanaf 22 uur, de klassieke wintersterrenhemel met de opvallende sterrenbeelden Stier, Orion, Voerman, Tweelingen en Leeuw, maar in het oosten maken we ook al kennis met de lentesterrenbeelden Boötes en Hercules.

Onder de deskundige leiding van vele ervaren waarnemers maken we ook jou vertrouwd met de vele verschillende hemelobjecten. Maar je kan in ons gebouw ook kennismaken met allerlei maquettes, experimenten en tentoonstellingszalen, en desgewenst een multimediavoorstelling bijwonen.

Doorlopend van 19 tot 23 uur
Toegangsprijs: waarnemingsactiviteiten gratis / multimediavoorstelling € 3,00