Expo:The Science Tunnel : wetenschap in prachtige beelden

Misschien niet zo'n gebruikelijk onderwerp om in deze rubriek te zetten maar een absolute must voor wetenschapsliefhebbers is deze tentoonstelling die vandaag 8 maart in Brussel opent.

Het Max-Planck-Gesellschaft, Duitsland's grootste instituut voor wetenschappelijk onderzoek, nodigt ons uit, via een tentoonstelling, voor een reis naar de mysteries van onze wereld. De expeditie voert ons van baanbrekende ontdekkingen naar actuele uitvindingen.

In The Science Tunnel bewegen bezoekers met de, indien gewenste, hulp van audio-gidsen in twaalf stappen door de huidige wetenschap. Ze leidt ons van het kleinste element naar de grootste structuren in het heelal over de menselijke ontstaansgeschiedenis en -wetenschap. Geconfronteerd met de uitdagingen van onze tijd kunnen we als bezoeker via beelden, teksten en videoclips ondervinden hoe sterrenstelsels ontstaan, zwarte gaten sterren uit hun gebruikelijke koers dwingen en gigantische zonnestormen razen over ons planetenstelsel en daarbuiten.

Om meer te leren over de limieten van ruimte en tijd kunnen bezoekers de mysterieuze werelden van morgen al eens onderzoeken : van biotechnologie over nanotechnologie tot quantummechanica.

Observeer dansende atomen en moleculen aan het werk! Werp een blik op recente Marsbeelden en ontdek toekomstige satellietmissies.

De tentoonstelling loopt nog tot 18 maart en verhuist dan naar Johannesburg in Zuid-Afrika.

Place to be: Huis van het Hout/Arsenaal Vrijwilligerslaan2 1040 Brussel elke dag van 10 tot 18 u en gratis.

Meer weten : The Science Tunnel

The Science Tunnel nederl.