100 uren van de astronomie: "Sterrenkunde in het hart van Brussel"

03/04/2009 - 21:00
03/04/2009 - 23:50


Naar aanleiding van de "100 uren van de sterrenkunde" trekken we voor de verandering zelf naar het publiek: die avond zorgen de 6 Vlaamse Volkssterrenwachten en een resem andere verenigingen voor een waarnemingsavond in het centrum van de grote steden.

MIRA doet dit vanzelfsprekend in Brussel: we hebben daartoe -met hulp van de gemeente Brussel- een geschikte locatie gevonden vlak naast de historische Grote Markt: het uiteinde van de Grasmarkt (op weg naar het Centraal Station). We zullen die avond een resem grote telescopen opstellen in één der drukste toeristische uitgangsbuurten van de hoofdstad. Vrijdagavond staat dan garant voor heel wat bezoekers die -tussen een snelle hap en een bezoek aan café of dancing- die avond ook even een blik door een telescoop kunnen werpen!

De Maan en de planeet Saturnus vormen dan de hoofdattractie (naast Manneken Pis en het Stadhuis natuurlijk ;-)). Voor de diepere sterrenhemel is het in hartje Brussel natuurlijk té fel verlicht... Bij bewolking plaatsen we trouwens een kleine tentoonstelling, die juist handelt over het probleem "lichthinder", en de invloed ervan op mens, plant en dier (en sterrenkunde natuurlijk).

Klik hier voor een affiche in pdf-formaat. Wie ons een duwtje in de rug wil geven: afdrukken maar, en ophangen (op school, in de bibliotheek, op het werk,...). Alvast bedankt!