Nacht van de Vallende Sterren

11/08/2009 - 22:00
12/08/2009 - 01:00

Ter gelegenheid van de jaarlijks weerkerende meteorenzwerm der Perseïden organiseert MIRA op dinsdag 11 augustus een waarnemingsavond.

Vallende sterren, allerhande overvliegende satellieten, de planeet Jupiter die klimt naar het zuiden, geflankeerd door drie maantjes aan de ene en één maantje aan de andere kant, de Maan voor driekwart verlicht en de overvloed van de zomersterrenhemel: wie tijdens de Nacht van de vallende sterren op MIRA langskomt, zal bij helder weer kunnen meegenieten van die vele pareltjes aan het nachtelijke hemelgewelf. Via de vele telescopen die we voor het publiek ter beschikking hebben, wordt het vast een onvergetelijke avond!

Uiteraard staan er een boel enthousiaste medewerkers paraat om alle nodige uitleg te geven op het waarnemingsterras en kunnen de bezoekers ook de tentoonstellingsruimten bezoeken met allerlei experimenten en multimedia. In onze voordrachtzaal geven we een voorstelling van ongeveer 40 minuten (om 22.30 – 23.15 – 00.00 uur) over vallende sterren alsook over enkele andere actuele onderwerpen.

Doorlopend van 22 uur tot 01 uur
Toegangsprijs: € 5,00

MeteoorMeteoor