Dag van de Wetenschap - GEANNULEERD


28 november 2021 10:00 – 18:00
Andere

Opgelet: Deze activiteit werd geannuleerd vanwege de onverenigbaarheid met de nieuwe corona-maatregelen.


Zin in een leerrijke, boeiende en plezierige dag vol wetenschap? Dan moet je er zeker bij zijn op de Dag van de Wetenschap.

Tijdens de Dag van de Wetenschap vinden immers allerlei activiteiten voor jong en oud plaats in universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, verenigingen … en dit in gans Vlaanderen.

Logo%20DW.jpg

 

 

 

 

 

Uiteraard neemt ook Volkssterrenwacht MIRA vol enthousiasme deel aan dit initiatief van de Vlaamse Overheid.

 

MIRA presenteert...

 

Op het programma van onze volkssterrenwacht staat natuurlijk een bezoek aan het waarnemingsterras waar iedereen oog in oog komt te staan met onze fraaie collectie telescopen. Wij hopen op helder weer, dan tonen wij heel gedetailleerd wat er zoal op en rond de Zon te zien is (zonnevlekken, protuberansen, filamenten). Ons instrumentarium levert gegarandeerd behoorlijk indrukwekkende waarnemingen op...

 

Er is ook een weerstation op het terras en nog een boel andere instrumenten, over de werking ervan komen de bezoekers alles aan de weet dankzij de vele enthousiaste medewerkers van MIRA.
In de gebouwen van de volkssterrenwacht staan talrijke maquettes en experimenten opgesteld naast het vele tentoonstellingsmateriaal en multimedia-opstellingen. Via deze link krijg je al een idee van hetgeen je op MIRA te wachten staat.

 

Speciaal voor de Dag van de Wetenschap worden er, verspreid over de ganse dag, een aantal workshops en demonstraties gegeven bij de bewegingsexperimenten in onze tentoonstellingszaal en leggen we een link naar de wereld van de sterrenkunde.

 

Voor de allerkleinsten is er een zoektocht naar buitenaardse wezentjes.

 

En om 11.30 uur en om 14.30 uur is er een multimediavoorstelling over astronomie- en ruimtevaartprojecten van eigen bodem.

 

 

Op verkenning in de wereld van de radiocommunicatie

Ook dit jaar is de radioamateurclub van Grimbergen ter gelegenheid van de Dag van de Wetenschap present op MIRA met een indrukwekkende stand. De bezoekers kunnen kennismaken met hoe radiocommunicatie concreet tot stand komt via enkele eenvoudige principes en gesofisticeerde technologie. Hun programma staat in detail beschreven op deze website.

 

 

Openingsuren en toegangsprijs

MIRA is open van 10 tot 18 uur en net zoals op de gewone zondagen doorheen het jaar bedraagt de toegang € 3,00 voor al wie ouder is dan 10 jaar en is het gratis voor wie jonger is :-)

Meer info over de Dag van de Wetenschap: www.dagvandewetenschap.be.

Hartelijke dank voor je medewerking!