Verhuur - compacte volgsystemen


 


Vixen Polarie met lichte bolkop

De Polarie zelf is nog beduidend lichter en compacter als de concurrerende toestellen, enkel de bijhorende accessoires (héél nauwkeurige poolzoeker, onderstel) nemen wat meer plaats in. Deze opstelling is voorzien van een stevige bolkop, u hoeft dus enkel een degelijk statief te voorzien.


Huurprijs: 40 euro/maand (waarborg: 160 euro).

 


Skywatcher StarAdventurer 

Wie een compact volgsysteem zoekt voor op reis, dat toch iets méér gewicht kan dragen, zal best gebaat zijn bij deze StarAdventurer. Alles gaande van een groothoeklens tot een kleine lenzentelescoop van pakweg 400-500mm brandpuntsfstand (zoals de hoger beschreven 70-72mm) kan zeker gemonteerd worden, in het laatste geval dan wel mits gebruik te maken van een tegengewicht (een kleine "life-hack": we hebben daarvoor ook een koppelstuk om flessen water te gebruiken ipv een echt gewicht, dat bespaart behoorlijk in de valies!). Het toestel werkt op 4 AA-batterijen of USB-spanning, en kan eventueel zelfs bijgestuurd worden via een zogenaamde "autoguider" (om de volgnauwkeurigheid nog te verbeteren).


Huurprijs: 40 euro/maand (waarborg: 160 euro) + eventuele accessoires (statief, bolkop, autoguider-camera,...) in onderling overleg.

 


Skywatcher AZ-GTi in Equatoriale modus

Het beste van twee werelden? Bovenstaande StarAdventurer is een compact maar nauwkeurig volgsysteempje - maar heeft geen computersturing ('GoTo"). De AZ-GTi daarentegen stuur je aan via je smartphone - maar was oorspronkelijk niet voorzien in equatoriale versie (dus wat je nodig hebt voor lange belichtingstijden). Combineer beide en u krijgt wellicht dé ultieme compacte volgmontering die nog vlot mee kan - ook in de vliegtuigbagage!

Behalve de eigenlijke montering krijgt u er ook nog bij:

  • een wedge (om de montering op te stellen volgens de plaatselijke breedteligging),
  • een tegengewichtas (met naar keus een "echt" tegengewicht of een koppelstuk voor PET-flessen)
  • een bevestiging voor de camera/telelens/telescoop
  • een poolzoeker om de as van de montering parallel aan de aardas te zetten

En vergeet niet de bijhorende SynScan Pro-app the installeren voor je smartphone (kik hier voor Android, en hier voor iOS), zodat u de werking al even kan testen op het moment van uitlenen!


Huurprijs: 50 euro/maand (waarborg: 200 euro) + eventuele accessoires (statief, bolkop, autoguider-camera,...) in onderling overleg.

AZ-GTiAZ-GTi