Verhuur - compacte volgsystemen


 


Vixen Polarie met lichte bolkop

De Polarie zelf is nog beduidend lichter en compacter als de concurrerende toestellen, enkel de bijhorende accessoires (héél nauwkeurige poolzoeker, onderstel) nemen wat meer plaats in. Deze opstelling is voorzien van een stevige bolkop, u hoeft dus enkel een degelijk statief te voorzien.


Huurprijs: 40 euro/maand (waarborg: 160 euro).

 


Skywatcher StarAdventurer 

Wie een compact volgsysteem zoekt voor op reis, dat toch iets méér gewicht kan dragen, zal best gebaat zijn bij deze StarAdventurer. Alles gaande van een groothoeklens tot een kleine lenzentelescoop van pakweg 400-500mm brandpuntsfstand (zoals de hoger beschreven 70-72mm) kan zeker gemonteerd worden, in het laatste geval dan wel mits gebruik te maken van een tegengewicht (een kleine "life-hack": we hebben daarvoor ook een koppelstuk om flessen water te gebruiken ipv een echt gewicht, dat bespaart behoorlijk in de valies!). Het toestel werkt op 4 AA-batterijen of USB-spanning, en kan eventueel zelfs bijgestuurd worden via een zogenaamde "autoguider" (om de volgnauwkeurigheid nog te verbeteren).


Huurprijs: 40 euro/maand (waarborg: 160 euro) + eventuele accessoires (statief, bolkop, autoguider-camera,...) in onderling overleg.