Eerstvolgende activiteit

Over Mira

 

 


Volkssterrenwacht Mira is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1967 door pater Pieraerts, aangesloten bij de abdij van Grimbergen. De oorspronkelijke sterrenwacht bevond zich volledig in gebouwen van de abdij, maar in 2000 werd een ruime uitbreiding aangebouwd.


Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding .


Activiteitenkalender_20181008.jpg
De sterrenwacht is open elke zondag- en woensdagnamiddag voor individuele bezoekers (niet op wettelijke feestdagen, zoals Wapenstilstand op 11 november).  Kom overdag de Zon waarnemen met onze nieuwste generatie instrumenten!  En elke laatste vrijdag van de maand is er natuurlijk de Astroclub met Frank Deboosere: een lezing door onze weerman gevolgd door een waarnemingsavond...!

Groepen kunnen - mits voorafgaande afspraak - MIRA elke dag bezoeken (met uitzondering van zon- en feestdagen)

Nieuws


Activiteiten