De Bibliotheek


Het bibliotheek- en documentatiecentrum van MIRA kan vrij bezocht worden op de volgende uren: elke woensdagnamiddag van 14-18h en tijdens de Astroclubs op de tweede en laatste vrijdagavond van de maand van 19h - 22h. Mits betaling van een waarborg kan men er boeken, dia's, video's, cd-rom's,... uitlenen. Niet-leden betalen ook een kleine uitleenprijs.

Het centrum is te bereiken via de zijkant van het gebouw: even aanbellen en u wordt er graag binnengelaten en verder geholpen...

De boekencollectie omvast reeds meer dan 1200 exemplaren, geklasseerd volgens onderwerp. Het gaat voornamelijk om sterrenkundewerken, maar ruimtevaart en weerkunde komen eveneens uitgebreid aan bod. Ook de andere wetenschappen krijgen uiteraard de nodige aandacht.

De aanwezige PC zorgt ervoor dat alles vlot opzoekbaar blijft, terwijl de bezoeker hiermee ook een snelle toegang tot het internet geboden wordt.

Vanzelfsprekend zijn ook de belangrijkste Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige astronomische tijdschriften aanwezig. In de leeszaal zijn de lopende jaargangen ter beschikking, terwijl vele honderden ingebonden jaargangen één volledige kast in de bibliotheek innemen.

Ook modernere gegevensdragers zoals dia's, video's, Cd-rom's, DVD,... zijn aanwezig en kunnen worden uitgeleend.