Astroclub met Frank Deboosere: "Microklimaten"


10 september 2021 19:00 – 23:00
Astroclub

Opgelet: uitsluitend mits reservatie via dit formulier

 

Voorstelling in de multimediazaal
Ter gelegenheid van de heropstart van onze Astroclub met publiek mogen we niemand minder dan Frank Deboosere welkom heten op MIRA. Frank zal het in zijn voorstelling hebben over microklimaten. Wat zijn dat voor fenomenen, waar komen ze voor en wat leren ze ons over het weer en het klimaat?

 

Bezoek aan het waarnemingsterras op MIRA
Bij helder weer kan aan het begin van de avond de Maan waargenomen worden (die voor 17% verlicht is) evenals de planeet Venus. Later op de avond zijn ook de planeten Jupiter en Saturnus zichtbaar, net als nog heel wat deepsky-objecten, waaronder de grote Hercules-bolhoop en de ringnevel.

 

Bezoek aan de tentoonstelling op MIRA
Naast de voorstelling in de multimediazaal op het gelijkvloers en een bezoek aan het waarnemingsterras op de derde verdieping kan iedereen ook op eigen tempo de tentoonstelling op MIRA doorlopen.  Overal in het gebouw staan maquettes, experimenten en multimediale opstellingen over de meest verscheiden aspecten i.v.m. sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde.  Bij vragen zijn er altijd wel medewerkers van MIRA beschikbaar om de nodige verhelderende uitleg te geven.

 

Desgewenst is een afsluiter mogelijk in ons clubhuis.  Daar kunnen we bij een drankje gezellig napraten en eventueel opwarmen na een lange waarnemingssessie.

 

 

 

Deuren open vanaf: 19h
Aanvang Lezing: 19h30 en 20h30
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro (Opgelet: Gezien we niet beschikken over bancontact zijn uitsluitend cash-betalingen mogelijk)
Wie lid is van MIRA kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.