Sterrenkijkdagen


13 november 2021 19:00 – 23:00
Kijk-activiteit

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2021 vinden die plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 november. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

 

 

Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

De Maan is voor drie kwart verlicht, zodat er met behulp van onze vele telescopen op onze buur heel wat mooie kraters, bergen, enzovoort te bewonderen vallen.

En planeten Jupiter en Saturnus staan ook fraai te pronken boven de horizon.

Daarnaast is de wintersterrenhemel van de partij met klassiekers als sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. Maar naarmate de avond vordert beginnen ook al de lentesterrenbeelden in het oosten te verschijnen.

 


Aanvang: 19h
Vrije toegang.
Wie de multimediavoorstelling wenst bij te wonen betaalt 3 euro.  Reservatie is niet vereist