Sterrenkijkdagen 02


28 oktober 2023 19:00 – 23:00
Kijk-activiteit

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2023 vinden die plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

 

Sterrenkijken op MIRA

 

Copyright: Volkssterrenwacht MIRA

 

Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

Bij helder weer kunnen we de planeten Jupiter en Saturnus bewonderen, de eerste met duidelijke horizontale wolkenbanden en vier manen eromheen, de tweede met dat prachtige ringensysteem. Ook Uranus en Neptunus kunnen we waarnemen, maar deze twee verste planeten zijn slechts heel bescheiden zichtbaar. Bovendien is er de bijna Volle Maan, waardoor er wel een en ander qua nevels en sterrenhopen moeilijker zichtbaar zal zijn.

Duimen maar voor helder weer !!!

 

Stellarium 27 oktober 2023

 

Copyright afbeelding: Stellarium >>> https://stellarium.org/nl/

 

 


Aanvang: 19h

Vrije toegang

Wie de multimediavoorstelling wenst bij te wonen betaalt 3 euro

Zonder reservatie