Astroclub op Volkssterrenwacht MIRA


Vanaf januari 2019 verloopt de Astroclub volgens een nieuwe formule.

 

Wanneer?

Tenzij wettelijke feestdagen of moeilijk liggende data (bv. oudejaarsavond) vindt de Astroclub plaats elke tweede en laatste vrijdag van de maand van januari tot juni en van september tot december (dus niet in juli en augustus).

 

Wie is welkom?

Astroclub is een activiteit van MIRA die open staat voor iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn om aan deze activiteit deel te nemen.

 

Verschil tweede en laatste vrijdag van de maand?

Er zijn, met uitzondering van juli en augustus, elke maand twee Astroclubs.

- De tweede vrijdag van de maand is er in de multimediazaal een voorstelling die verzorgd wordt door vaste en vrijwillige medewerkers van MIRA. Deze voorstelling is  geschikt voor jong en oud. Het is de bedoeling om op een vlotte en kindvriendelijke manier een of ander onderwerp i.v.m. sterrenkunde of ruimtevaart voor te stellen. Duur: 60 minuten.

- De laatste vrijdag van de maand komt een externe spreker een lezing houden over zijn/haar wetenschappelijk onderzoek of interessesfeer. Het zijn sprekers die dieper ingaan op het behandelde onderwerp. Alle geïnteresseerde leken zijn welkom, geen enkele voorkennis is vereist. Maar deze avonden zijn wel minder geschikt voor kinderen onder de vijftien jaar. Duur: 90 minuten.

Let op: de voorstelling/lezing begint exact om 20 uur!!!

 

Waarnemingsavond

De Astroclub is ook een gelegenheid bij uitstek om Zon, Maan, planeten,sterren en allerlei objecten van de diepere sterrenhemel waar te nemen. Bij helder weer is het zeker de bedoeling om met behulp van de ruime collectie telescopen en verrekijkers waarover Volkssterrenwacht MIRA beschikt kennis te maken met wat er op dat moment aan de sterrenhemel te zien is. Je kan daarbij zeker ook gebruik maken van onze gloednieuwe 50 cm spiegelkijker.

 

Interactieve tentoonstelling en experimenten

Je kan ook terecht in onze tentoonstelling die, verspreid over drie verdiepingen, de bezoekers laat kennismaken met de wondere wereld van de sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Er staan veel maquettes en experimenten naast heel wat multimediaal materiaal en infopanelen.

 

Clubhuis

Tijdens de Astroclubavonden staat ook ons Clubhuis voor je open, daar kan je terecht voor een drankje en een interessante babbel.

 

Openingsuren

MIRA opent de deuren om 19 uur, de voorstelling of lezing in de zaal vangt aan om 20 uur.

 

Geen reserveringen

We werken niet met reservering, dus houd er best rekening mee dat voor de voorstellingen en lezingen de zaal op het gelijkvloers een capaciteit heeft van slechts 80 plaatsen: wie eerst komt is best gezeten. Om veiligheidsredenen mag het maximum aantal personen in de zaal niet overschreden worden. Personen die te laat komen voor de voorstelling of lezing zullen zich moeten tevreden stellen met het sterrenkijken en een bezoek aan de tentoonstelling.

 

Toegangsprijs

Personen vanaf 11 jaar: € 6,00
Kinderen tot 10 jaar: € 3,00
Opgelet: Gezien we niet beschikken over bancontact zijn uitsluitend cash-betalingen mogelijk.

Wie lid is van MIRA kan al naargelang zijn/haar abonnement aan de helft van de prijs of gratis deelnemen. Meer info via deze link.