Klaar om te komen schattenjagen op MIRA?


Mira

Bericht aan alle jeugdige aardbewoners (+-6 tot +-12 jaar) + ouders + grootouders:

Kom van zondag 30 juni tot zondag 1 september op MIRA zoeken naar de Schat van Vlieg die bij ons verstopt zit.

In eenzelfde moeite speur je ook naar de naam van een geleerde die verzot was op de allerkleinste deeltjes en krijg je onder andere een cocktail te drinken die vol zit met *fotosynthetische cyanobacteriën…

Dus zeker niets voor doetjes die niet eens spruitjes lusten…

* Klinkt misschien gevaarlijk, maar het zijn gewoon bacteriën die licht gebruiken om zuurstof te produceren.

 

vliegHR.jpg

 

Wat?

We bezorgen je aan het onthaal een mooi kleurrijk boekje met 10 zoekopdrachten en 5 smaakopdrachten. Als je de avontuurlijke tocht door MIRA tot een goed einde hebt gebracht, puzzel je een woord tevoorschijn dat je de weg wijst naar de schatkist.

Oh, klein detail nog: je moet de code van het slot kraken om in die schatkist te kunnen, dus op het eind is er nog een laatste inspanning nodig om je welverdiende beloning te kunnen bemachtigen…

Als je je al een beetje wil voorbereiden op je schattenjacht op MIRA, kan je het boekje met opdrachten al downloaden via het pdf-document in bijlage.

 

Voor wie?

De zoektocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, die kunnen zelfstandig op schattenjacht gaan. Maar ook jongere kinderen, vergezeld van een pientere  volwassene zullen plezier beleven aan de schattenzoektocht. De volwassenen trouwens ook. En normaal gezien kan je binnen het uur klaar zijn met je expeditie op MIRA.

 

Wanneer?

Je kan elke woensdag en zondag van 14 tot 18 uur komen zoeken en dit van 30 juni tot 1 september.

Behalve op zondag 21 juli, dan is het Nationale Feestdag en heeft Vlieg andere verplichtingen. Op zondag 7 juli kan je trouwens al vanaf 10 uur op MIRA terecht, ook voor de Schat van Vlieg, die dag is het zonnekijkdag en is er dus extra veel te doen op onze volkssterrenwacht.

 

Toegangsprijs

Kinderen tot 10 jaar gratis, alle anderen: € 3,00

 

MIRA bezoeken

Je kan naast de schattenzoektocht nog heel wat leuke experimenten doen op MIRA, je komt oog in oog met fraaie maquettes en er zijn een heleboel multimediaopstellingen, dit alles rond sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. En zeker niet vergeten: op het waarnemingsterras staan twee grote koepels met allerhande telescopen. Bij helder weer doen we samen zonnewaarnemingen en kijken we ook eens naar buurplaneet Venus.

 

Schatten van Vlieg elders

In Grimbergen moet je vast ook op zoek naar de schat van Vlieg die in het MOT, het Museum voor Oudere Technieken, is verstopt. Daar kan je kennismaken met een boeiend doe-museum in een prachtige groene omgeving.

Voor de andere 300 locaties waar schatten verstopt zijn: https://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht

 

Veel succes, schattenjagers!!!

 

 

Auteur
Francis Meeus
Bijlages
Bijlage Size
Schatten Vlieg op MIRA opdrachten.pdf8.83 MB 8.83 MB