De MIRA sociale media: actueler dan ooit !!!


Mira

Je kan er voor of tegen zijn, maar in deze barre coronatijden kunnen de sociale media zeker een meerwaarde betekenen. 
Volkssterrenwacht MIRA is wegens de gekende omstandigheden jammer genoeg tijdelijk niet toegankelijk voor bezoekers. Dat neemt niet weg dat wij onze rol van het toegankelijk maken van wat er gaande is in de wereld van sterrenkunde en ruimtevaart verder kunnen blijven spelen, bijvoorbeeld via Facebook, Twitter en YouTube, de sociale media waarop wij actief zijn.

In deze barre tijden van blijf in uw kot worden we wel goed bedeeld met helder weer, ideaal om 's avonds eens naar boven te kijken. Kan perfect met het in acht nemen van alle regels van social distancing. Via Facebook bieden we dagelijks enkele eenvoudige waarneemtips. Volg ze mee op, voor je het weet ben je zelf een expert geworden van wat er aan de sterrenhemel te zien is...Idem voor Twitter, MIRA is één van de actiefste spelers op het vlak van snel op de bal spelen met degelijke en relevante informatie. Zo ben je steeds op de hoogte van bijzondere hemelverschijnselen, astronomisch nieuws, e.d.

De voorbije avonden werd zo gewezen op de nieuwe lancering van een set Starlink-satellieten, perfect te zien vanuit Vlaanderen. Blijf zeker kijken, en zorg dat je op de hoogte bent wanneer je best waar kijkt aan de sterrenhemel...

MIRA Facebook:
https://www.facebook.com/VolkssterrenwachtMira

MIRA Twitter: https://twitter.com/VSWMira


MIRA op YouTube: https://www.youtube.com/MiraGrimbergenVZW
Auteur
Francis Meeus