MIRA extra open in de kerstvakantie


Mira

De eindejaarsperiode zal door coronatoestanden toch weer anders verlopen dan we enkele maanden geleden gehoopt hadden.

En met een extra week kerstvakantie voor de lagere schoolkinderen.

Om ervoor te zorgen dat ouders en grootouders met hun kinderen/kleinkinderen toch ook wat boeiende activiteiten kunnen doen gedurende de komende drie weken, willen wij op MIRA ons aanbod verruimen. In plaats van enkel op woensdag en zondag, zullen wij de komende drie weken ook op dinsdag en donderdag in de namiddag de deuren openen voor individuele bezoekers.

Voor wat het kost moet men het zeker niet laten: kinderen tot 10 jaar kunnen gratis langskomen, wie ouder is betaalt slechts € 3,00. In deze tijden van steeds stijgende levensduurte een buitenkans om voor weinig geld een fascinerende reis te komen maken doorheen de wondere wereld van sterren en planeten. Met veel experimenten om zelf te doen, met een bezoek aan onze grote telescoopkoepels. En als het weer meewil, kunnen alle bezoekers door de telescoop kijken naar de zon, en vanaf de late namiddag ook naar de planeten Venus, Jupiter en Saturnus...

Kom zeker ook kennismaken met de nieuwste aanwinst op ons weerstation: de Campbell-Stokes heliograaf, een toestel dat het op een spectaculaire manier mogelijk maakt om het aantal uren zonneschijn te meten!

 


Copyright afbeelding: Volkssterrenwacht MIRA vzw

 

Concreet: MIRA is open voor individuele bezoekers van 14 tot 18 uur op

>>> dinsdagen 21 december - 28 december - 4 januari

>>> woensdag 22 december - 29 december - 5 januari

>>> donderdagen 23 december - 30 december - 6 januari

>>> zondagen 26 december - 2 januari - 9 januari

 

Men zegge het voort !!!

Auteur
Francis Meeus