Kijk omhoog - vijfde editie


Waarnemen

Update 22/07/2024

 

De vijfde -herziene- druk werd vandaag geleverd! Kijk Omhoog is dus terug beschikbaar....

Sinds januari 2024 waren alle exemplaren van de vierde druk helemaal uitverkocht - ook op Mira. Maar trots kunnen we melden dat de uitgeverij besloot om een (herziene) vijfde druk uit te brengen, deze is sinds 22 juli 2024 op de markt!

"Op negen jaar tijd is er immers héél wat veranderd! De sterrenKUNDE kende de laatste jaren meer ontdekkingen en doorbraken dan ooit te voren: van de ontdekking van exoplaneten (stilaan komt zelfs de Heilige Graal in zicht: een planeet met evenveel levenskansen als onze aarde) tot foto’s van zwarte gaten.

Maar ook het sterrenKIJKEN (de hobby)  evolueert de laatste jaren aan een ongezien tempo. Computergestuurde sterrenkijkers en zelfs volledig geautomatiseerde "sterrenfoto-machines" worden schering en inslag, digitale camera’s steeds gevoeliger, kwaliteitsvolle compacte telescopen steeds betaalbaarder. En er valt ook veel te zien: niet alleen sterren, planeten, kometen en het ISS, maar ook de satelliettreintjes van Elon Musk... Negen jaar na de eerste uitgave van dit boek, vonden Frank Deboosere en Philippe Mollet (van volkssterrenwacht Mira) dat het hoog tijd was voor een nieuw boek, helemaal up-to-date!"

De prijs is wel een klein beetje aangepast: €27,50 op Mira en in de boekhandel...

U kan hem ook bestellen bij ons, maar dan komen er nog verzendkosten bij:
- €7.00 voor levering binnen België (totaal: €34.50)
- €12.00 voor levering naar Nederland (totaal: €39.50)
te betalen op IBAN BE67 0000 7722 0787, met vermelding "Kijk Omhoog" gevolgd door het verzendadres (vergeet dat laatste niet, want uw adres staat niet altijd bij de bankgegevens!).

 

Voorpagina Kijk Omhoog, 5de druk

 

Auteur
Francis Meeus